Slechte auto's bestaan niet...

Ben van der Laan op 16 juli 2018

Waar je vroeger nog merken had die bekend stonden te roesten of specifieke mankementen te vertonen zijn er vandaag de dag geen slechte auto's meer. Wat wel soms gebeurd is dat iemand een verkeerde auto kiest en dan vindt dat het een slechte auto is. Het begint dus met de vraag wat je van de auto verwacht en waar je hem voor gaat gebruiken: Wil je 5 kinderen achterin kunnen zetten? Of een caravan met gemak berg-op trekken? Altijd als eerste weg zijn bij het stoplicht? Lekker veel spullen mee kunnen nemen?

Als je duidelijk hebt waar je hem voor gaat gebruiken komt natuurlijk de vraag wat hij kan/mag kosten. En moet je even eerlijk zijn naar jezelf: je wilt wel graag in het terrein rijden maar kun je dit ook? Heb je daar de skills voor?

Met Marketing Automation is het niet anders: er zijn geen slechte tools (meer). Er zijn wel verkeerde keuzes mogelijk.

100pyramid

Een succesvolle uitrol van marketing automation is een balans zoeken tussen strategie, team, data en tooling. Maar hoe realiseer je die balans?

strategie: wat verwacht je van je marketing automation? Wat moet het je opleveren? Denk in scenario's en use-cases om een totaalplaatje te vormen van hetgeen je wilt bereiken.

team: welke kennis en capaciteit is er nu beschikbaar? Let op dat marketing automation een aantal verschillende kennis-rollen vraagt. Ga je het huidige marketing team uitbreiden en opleiden, ga je kennis extern inkopen door met een bureau samen te werken of maak je een combinatie hiertussen?

data: Vanuit je strategie kun je afleiden welke data je nodig hebt om de campagnes op te zetten die je doelen realiseren. Is deze data al beschikbaar en in welke vorm of moet je eerst nog data verzamelen?

tooling: Als je de input van de eerste drie punten bij elkaar optelt heb je de juiste munitie om de marketing automation tool te selecteren die het beste bij je past.

Als je vanuit je strategie hele geavanceerde campagnes wilt realiseren maar er is geen budget om het daarvoor benodigde team te bekostigen heb je een uitdaging. Kun je prima uit de voeten met geavanceerde e-mail marketing dan heb je geen marketing automation tool nodig die je de mogelijkheid geeft om campagnes over meerdere kanalen te laten lopen en door te meten. Dat zal zonder meer effect hebben op het benodigde budget voor software.

Laat je een spiegel voorhouden door een ervaren Marketing Automation bureau. Zij stellen je kritische vragen maar wees gerust: er zijn geen foute antwoorden!

 

MAAS - Marketing Automation As a Service

Om bij onze auto-metafoor te blijven, er is een reden waarom er eigenlijk nauwelijks meer bedrijven zijn die investeren in auto's voor hun medewerkers. Er wordt gekozen voor een lease-opzet met vaste maandelijkse bedragen en geen verrassingen. Perfect budgetteerbaar en verzekerd van de gewenste service, ongeacht of er pech, aanrijdingen of iets anders gebeurd.

Deze zekerheid kun je ook kiezen in marketing automation; als je een duidelijke jaarkalender definieert met campagnes en rapportages kun je rustig achterover leunen en zien hoe dit tegen een vast tarief per maand wordt gerealiseerd. Geen verrassingen en toch optimale resultaten.

Ongeacht ziekte of afwezigheid, nieuwe releases van software (en dus kennis-updates) of wisselende marketingdruk gedurende het jaar krijg je pro-actieve full service marketing automation support waar je geen omkijken naar hebt.

Klinkt interessant? Laten we er eens over doorpraten :-).

Tags: marketing automation, marketing funnel, marketing team, Hubspot, customer

100%Marketing Automation

Marketing Automation stelt je in staat om de juiste boodschap, op het juiste moment en kanaalonafhankelijk bij de juiste persoon te brengen. Dat vergt een goede implementatie van passende software, een soepele samenwerking tussen marketing en sales en een doortimmerd plan van aanpak. 100%Marketing Automation helpt je daarbij. Wij zijn de extra afdeling die je nodig hebt. Een verlengstuk van jouw organisatie. Met alle kennis en kunde om marketing automation echt voor je te laten werken.

100% op de hoogte blijven

Recente blogposts