Hubspot Conversations nu gratis beschikbaar voor Hubspot CRM gebruikers

Ben van der Laan op 7 augustus 2018

Conversations - een snelle introductie per video

HubSpot, marketing, sales en customer experience platform lanceert Conversations, een aanvulling op HubSpot CRM Free die teams helpt om een-op-een klantcommunicatie te realiseren over website pagina's, Facebook, Slack en andere kanalen heen.

Gartner voorspelt dat in 2020, 30% van onze interactie met techniek zal gaan via "conversations" met smart machines. Consumenten gedrag beweegt al die kant op – we starten een gesprek persoonlijk of per telefoon, we volgen op met een sms en praten daarna online verder via Facebook, e-mail, of Slack. Deze gesprekken gaan over kanalen heen en we kunnen ons als bedrijf niet veroorloven om hier een stap in te missen. Tot nu toe was dit altijd een uitdaging voor bedrijven maar HubSpot Conversations geeft u precies de tools die dit mogelijk maken.

 

conversations-001.png

 

Conversations is:

  • Multi-channel: Conversations combineert conversaties via Facebook Messenger, onsite chat, social media, e-mail en andere kanalen in één centrale inbox.
  • Geïntegreerd met CRM: door de berichten in CRM vast te leggen wordt de volledige context van gesprekken helder, wanneer en waar ze ook hebben plaatsgevonden.
  • Schaalbaar met chatbots: Conversations maakt het mogelijk voor organisaties om chatbots te ontwikkelen zonder technische kennis. Opschalen bij grotere volumes vragen/gesprekken is hierbij mogelijk.

“Whether it’s between two humans, or a human and a bot, one-to-one messaging is the future of communications. Messages are simpler, smarter, and truly essential for creating an amazing customer experience,” volgens Dharmesh Shah, co-founder en CTO of HubSpot. “With Conversations, we’re going beyond a single solution, like site chat, to build something that centralizes all of a business’s communications with customers and prospects into one, collaborative environment.“

HubSpot Conversations haalt inzichten uit uw CRM en marketing data om medewerkers de juiste (en volledige) context te geven van iedere interactie. Een Conversations-vraag kan immers voortkomen uit een eerdere e-mail of ander contact.

Met Conversations blijft u in gesprek met klanten en prospects, waar ze ook zijn, wanneer ze maar willen. Een via Facebook gestarte interactie kan nu worden overgenomen naar een live chat op de website of waar de klant ook wil. Alle communicatie komt bij elkaar in een centrale inbox.

In de toekomst gaat Conversations ook chatbot technology gebruiken van het recent overgenomen chatbot platform Motion AI om artificial intelligence toe te voegen aan een-op-een interacties.

HubSpot Conversations is beschikbaar als onderdeel van HubSpot CRM Free, en is een van de eerste functionaliteiten van de binnenkort te lanceren HubSpot Customer Hub.

Meer weten over het belang van inbound conversations voor marketing? Lees rustig door!
Of stel je vraag aan 100%Marketing Automation :-)

Tags: marketing automation, Hubspot, live chat, customer service

100%Marketing Automation

Marketing Automation stelt je in staat om de juiste boodschap, op het juiste moment en kanaalonafhankelijk bij de juiste persoon te brengen. Dat vergt een goede implementatie van passende software, een soepele samenwerking tussen marketing en sales en een doortimmerd plan van aanpak. 100%Marketing Automation helpt je daarbij. Wij zijn de extra afdeling die je nodig hebt. Een verlengstuk van jouw organisatie. Met alle kennis en kunde om marketing automation echt voor je te laten werken.

100% op de hoogte blijven

Recente blogposts